Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας:  Βουτιά στα νερά του Auckland!

Ήδη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι πρωταγωνιστές του WRC έχουν ξεκινήσει τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών του πέμπτου γύρου του θεσμού που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ζηλανδία. Έτσι, πριν τα πληρώματα βρεθούν στο μπάκετ των αυτοκινήτων αναγνωρίσεων ή πιο απλά «μουλαριών», έκαναν μία βόλτα στα νερά του Auckland, φιλοξενούμενοι της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα. Οι πρωταγωνιστές του θεσμού, όπως οι Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen, Dani Sordo και Jari Matti Latvala, αρχικά πήγαν μία βόλτα με το ιστιοπλοϊκό αγώνων ΝΖL40! Μετά από ένα γρήγορο μάθημα από τον skipper, Eric Haagh, οι οδηγοί χωρίστηκαν σε αυτούς της Citroen και της Ford και πραγματοποίησαν μία διαδρομή στο λιμάνι. Ο Mikko Hirvonen, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτός ήταν ένας θαυμάσιος τρόπος για να ξεκουραστούμε πριν την έναρξη του αγώνα. Δεν έχω ξανακάνει ιστιοπλοΐα στη ζωή μου και δεν περίμενα ότι θα χρειαστεί να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα! Όμως, από τη στιγμή που μου έδειξαν κάποια πράγματα το απόλαυσα και δεν μπορούσαν να με κρατήσουν μακριά! Είναι πολύ δύσκολο, και στον αγώνα κάποια στιγμή που ο αέρας ήταν με το μέρος μας βρήκαμε την ευκαιρία και κερδίσαμε τη μεταξύ μας μάχη. Το Auckland είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις και το ότι καταφέραμε να το δούμε από το λιμάνι ήταν μία θαυμάσια ευκαιρία για εμάς».

Ο Loeb από την πλευρά του, αν και απόλαυσε τον αγώνα, κατηγόρησε τον Daniel Elena ο οποίος και είχε αναλάβει το ρόλο του καπετάνιου για την ήττα. «Κούναγε λίγο, αλλά ήταν πολύ ωραία. Αναφορικά με τον αγώνα, νομίζω ότι αυτό που φταίει είναι ότι δώσαμε στον Daniel το ρόλο του καπετάνιου! Ήταν η πρώτη μου φορά που βρέθηκα σε τόσο μεγάλο πλοίο και έμεινα έκπληκτος από το πόσο περίπλοκο είναι να χειριστείς ένα τέτοιο σκάφος, αλλά και πόσο σημαντική είναι η εμπειρία που απαιτείται. Παρόλα αυτά, δεν θα άλλαζα το αγωνιστικό μου αυτοκίνητο για ένα τέτοιο σκάφος».

Όμως, αμέσως μετά από το ιστιοπλοϊκό σκάφος, οι πιο θαρραλέοι πήγαν στην γέφυρα του λιμανιού του Auckland, όπου και έκαναν bungy jumping! «Ήταν απίστευτο! Το να οδηγείς ένα WRC σου αυξάνει απίστευτα την αδρεναλίνη, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει ποτέ στο παρελθόν. Επίσης και η εικόνα της πόλης από την γέφυρα ήταν μαγευτική», είπε εντυπωσιασμένος ο Latvala. Ο Daniel Elena δοκίμασε και αυτός να πραγματοποιήσει το άλμα, την ώρα που αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Sebastien Loeb! Ο Γάλλος έπεσε ανάποδα την πρώτη φορά, ενώ την δεύτερη έκανε και μερικές «πιρουέτες» στον αέρα! «Έχω κάνει μερικά άλματα στο παρελθόν, και τώρα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό», εξήγησε ο ίδιος. Για όσους θυμούνται, ο Γάλλος είχε πραγματοποιήσει ανάλογο άλμα από τον Ισθμό της Κορίνθου φορώντας την αγωνιστική του φόρμα, λίγα λεπτά πριν περάσει τη ράμπα της αφετηρίας! Εθισμένος στην αδρεναλίνη ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής._Π.Τ.panost@4troxoi.gr